poniedziałek, 29 sierpnia 2011

Kurczak z papryką z kokosową nutą

I to wcale nie smakuje po tajsku. A z ryżem pychotka...

















"Kurczak z papryką z kokosową nutą"

- kilka kawałków kurczaka, ok. 1,5 kg
- 1 posiekana cebula
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 2 duże pomidory bez skórki i pestek w kosteczkę
- 2 czerwone papryki pokrojone w paski
- sól, pieprz
- 2/3 puszki mleka kokosowego
- ew. ziel.pietruszka

Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Wkładamy kawałki kurczaka i obsmażamy ok. 5 min. Dodajemy paprykę, pomidory i dosmaczamy. Dusimy na małym ogniu kilka minut, wlewamy mleko kokosowe. Ew. dodajemy pietruszkę. Znowu dusimy ok. 10 min do miękkości. Gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz