czwartek, 4 sierpnia 2011

"Naleśniki z łososiem na przystawkę"


Co robić, jak goście są już w drodze, a w domu nie ma za wiele do jedzenia? Ja się ratuję naleśnikami z łososiem. Są szybkie w przygotowaniu, łatwe i efektowne na talerzu. A że do tego smaczne?

















"Naleśniki z łososiem na przystawkę"

- kilka usmażonych naleśników
- kubek kwaśnej śmietany
- kilka plastrów wędzonego łososia
- gałązki świeżego koperku
- pół cytryny

Naleśniki posmarować kwaśną śmietaną, położyć plastry łososia, posypać posiekanym koperkiem i skropić sokiem cytrynowym. Zwinąć naleśniki w rulon i pokroić w neiduże, ukośne kawałki.
Ułożyć na półmisku i podawać na zimno jako przystawkę.

1 komentarz:

  1. lubię takie naleśniki z różnymi pysznościami w środku! takie z łososiem muszą wspaniale smakować :)

    OdpowiedzUsuń