Edyta z poświęceniem przytargała dla mnie cukinie. Kilka. Ogromną zieloną, małe zielone i takież żółte. Zielone zaraz usmażyłam z czosnkiem, limonką i odrobiną musztardy. Przy żółtych już nie miałam pomysłu. Aż zajrzałam do sekretnego notesiku z przepisami. Przyjemnie "odkrywać na nowo" przepis już zapomniany... A że szybki i prosty?...."Cukinie z parmezanem na szybko"
- 2 średnie cukinie jak najświeższe
- 150g parmezanu, njalepiej świeżo pokrojonego
- ocet balsamiczny, np. malinowy ;)
-sól, pieprz
Cukinie myjemy, odcinamy końce, kroimy w cieniutkie plasterki. Posypujemy solą i pieprzem. Przykrywamy pokruszonym lub w plastrach parmezanem, skrapiamy octem balsamicznym. Podawać od razu.
Rety! Fantazja:)
OdpowiedzUsuńpychotka:)
OdpowiedzUsuń