poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Cukinia z parmezanem i octem balsamicznym na szybko

Edyta z poświęceniem przytargała dla mnie cukinie. Kilka. Ogromną zieloną, małe zielone i takież żółte. Zielone zaraz usmażyłam z czosnkiem, limonką i odrobiną musztardy. Przy żółtych już nie miałam pomysłu. Aż zajrzałam do sekretnego notesiku z przepisami. Przyjemnie "odkrywać na nowo" przepis już zapomniany... A że szybki i prosty?....













"Cukinie z parmezanem na szybko"

- 2 średnie cukinie jak najświeższe
- 150g parmezanu, njalepiej świeżo pokrojonego
- ocet balsamiczny, np. malinowy ;)
-sól, pieprz

Cukinie myjemy, odcinamy końce, kroimy w cieniutkie plasterki. Posypujemy solą i pieprzem. Przykrywamy pokruszonym lub w plastrach parmezanem, skrapiamy octem balsamicznym. Podawać od razu.

2 komentarze: