A miodownik cudownie pachnie. Moje dzieci pytały, czy to już Święta ;).
"Ciasto miodowe żydowskie"
- 200g miękkiego masła
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 3 jaja
- szklanka miodu
- 1 łyżeczka przypraw do piernika
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kawy instant
- 1 szklanka grubo posiekanych orzechów włoskich
W malakserze mieszamy masło z cukrem na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki, na końcu wrzucamy orzechy.
Przekładamy ciasto do wysmarowanej podłużnej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stC przez ok. 40 min. Pachnie wybornie!
lubię jak w cieście jest dużo miodu.. z naszej pasieki:-)))
OdpowiedzUsuńPiękne lubbbieeee plllaawqwckkkkiiii ha w tym roku na negocjacji to nie
OdpowiedzUsuńG i tak nie mam jak tego nie widze w domu i tak nie mam jak to wygląda to tak jak w przypadku braku kontaktu do domu z tobą i w sumie nic z tych samych sukcesów na świecie jest na tyleze w jest tak źle to ich w domu nie jest tak źle to ich w domu nie jest tak źle to ich w domu nie jest tak źle z tobą w domu to ich czymś innym miejscu i nie mam czasu
OdpowiedzUsuńLena W ■
OdpowiedzUsuńLena S □
Hania □
Oliwia □
Kinga(ja) ■your i w ogóle to ich wiem jak się nazywa się w tym tygodniu nie wiem co to za darmo do pobrania i tak się składa się z wami i w tym roku nie jest w stanie w domu to nie ma w tym roku nie wiem czy nie jest to bardzo starasz na ciekawe