niedziela, 27 października 2013

Muffinki z ricottą i orzechami

Muffinki z ricottą i orzechami
To nawet zabawne, że w mojej niewielkiej kuchni udało mi się zapodziać formę do muffinek. Upiekłam w tej do babeczek, z dziurką. Mają swój urok...

















"Muffinki z ricottą i orzechami"

- 200g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jaj0
- 80 ml oleju
- 150g ricotty
- 100g cukru
- 80g orzechów włoskich, łuskanych

Kilka orzechów odkładamy do dekoracji.

Jajo, oliwę i serek miksujemy, dodajemy suche skladniki. Na końcu delikatnie mieszamy z orzechami.
Przelewamy do formy z wgłębieniami lub do papierowych kubeczków. Dekorujemy orzechami i pieczemy ok. 20-25 min przy 180 st C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz