środa, 6 sierpnia 2014

Tosty z pasztetem i buraczkami

Czasami najprostsze rzeczy smakują najlepiej. Zwłaszcza, kiedy trzeba przeszukać lodówkę, aby znaleźć coś, czym się da nakarmić niespodziewanych gości. Te grzanki robi się błyskawicznie, jeśli ma się ugotowanego buraka pod ręką ;)















"Tosty z pasztetem i buraczkami"

- kilka plastrów dobrego, upieczonego pasztetu
- 2 ugotowane buraczki
- mały jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- 2 łyżeczki chrzanu
- sok z limonki
- kolendra lub koperek do dekoracji
- 4 plastry chleba tostowego

Jogurt ucieramy z chrzanem i posiekanym czosnkiem. Dodajemy trochę soku z limonki do smaku.
Chleb opiekamy w tosterze. Układamy na nim plastry pasztetu i buraczków, ozdabiamy sosem jogurtowym i zieleniną.

2 komentarze:

  1. Fajny pomysł by odmienić zwykłe kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję! jeszcze można by plasterek korniszona ;)

      Usuń