czwartek, 21 sierpnia 2014

Oliwa rozmarynowa

Oliwa rozmarynowa
Naprawdę łatwa do przygotowania. Zwłaszcza, jak rozmaryn rośnie pod oknem w ogrodzie ;). Ten niewielki wysiłek opłaca się stokrotnie, gdyż oliwa ta dodaje delikatności wszelkim potrawom.
Ja usmażyłam na niej placki ziemniaczano-serowe i wyszło świetnie!

http://zapachrozmarynu.blogspot.co.uk/2014/08/placki-ziemniaczano-serowe.html












"Oliwa rozmarynowa"

- 3 szklanki oliwy z oliwek
- 5 gałązek rozmarynu

Oliwę podgrzewamy na małym ogniu wraz z 4 gałązkami rozmarynu. Nie zagotowujemy. Studzimy.
Do czystej butelki wkładamy pozostałą gałązkę zielai zalewamy przygotowaną oliwą.
jest mały mankament... najlepiej wszystko zużyć w ciągu 10-14 dni.

1 komentarz:

  1. Witaj,
    Twoje przepisy wyglądają smakowicie.
    Twój blog może stać się inspiracją dla wielu. Chce ci zaproponować myTaste.pl, która jest wyszukiwarką najlepszych przepisów kulinarnych blogerów oraz stron internetowych z Polski.
    Dodaj swój blog http://www.mytaste.pl/dodaj-blog i daj szansę innym, dla których gotowanie jest pasją aby mogli poznać Twoje przepisy. Napisz do mnie jeśli masz pytania.
    Pozdrawiam,
    Remi
    info@mytaste.pl

    OdpowiedzUsuń