niedziela, 27 marca 2011

Browni z brązowym cukrem i orzechami


I znowu tak na szybko... Pani od Fortepianu dziś przyjeżdża, żeby mnie objechać za słabe przygotowanie. To postanowiłam wykupić się ciastem. Pani skończyła diety i ku mojemu zdziweniu zjada, co się jej zaproponuje... Może to taki szok podietowy;)))












"Browni z cukrem i orzechami"
- 0,25 dag mąki pszennej
- 2 jaja
- 7 dag masła
- łyżeczka proszku do piecznie
- 200g brązowego cukru - wychodzi dość słodko
- esencja waniliowa lub migdałowa
- 100g orzechów pokrojonych , jakie się lubi
- 100 g gorzkiej czekolady połamanej na małe kawałeczki

W garnuszku topimy dobrze masło. Po przestygnięciu wsypujemy cukier, dodajemy jaja, dobrze mieszamy. Przekładamy do malaksera razem z mąką i proszkiem do pieczenia. Mieszamy, dosypujemy orzechy /część warto zostawić do przybrania wierzchu/ oraz kawałki czekolady.
Przekładamy do wysmarowanej formy, pieczemy 30 min przy 180st C.
Wyszło smaczniejsze niż przypuszczałam!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam gorzką czekoladę i orzechy, pyszne musi być to brownie :-)

    OdpowiedzUsuń