niedziela, 14 lipca 2013

Gulasz wieprzowy codzienny

W Anglii mięso naprawdę sporo kosztuje. Trzeba się naszukać, żeby znaleźć tańsze rozwiązania. Jak skrawki wieprzowe, z których trzeba potem coś zrobić. Np. gulasz w kremowym sosie... mój nastolatek spędza potem sporo czasu przy stole starając się oskrobać sos i zalać mięso ketchupem ;)














"Gulasz wieprzowy codzienny"

- 400 g mięsa wieprzowego w kawałkach
- 200 g kremówki
- - cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęczek kolendry
- sól, pieprz

Cebulę siekamy w piórka, czosnek drobno. Obrywamy listki kolendry.
Cebulę i czosnek obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju na patelni, dodajemy mięso. Zmniejszamy płomień, smażymy kilka minut do miękkości. Wlewamy kremówkę, mieszamy. Dodajemy rozdrobnione listki kolendry, dosmaczamy.
Smakuje świetnie tak z ryżem jak i z ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz