"Jaja faszerowane inaczej"
- dowolna ilość jaj
- biały ser trzykrotnie zmielony
-1. pasta truflowa, sól, pieprz.
-2. wędzony łosoś, wasabi, sałata do dekoracji
-3. sok z limonki, sól z mango i tagarashi /kuchnie świata/, oliwa z avocado i pomarańczy
Jaja gotujemy na twardo, obieramy. Przekrajamy na pół, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka przekładamy do miseczki, dokładnie rozgniatamy widelcem i mieszamy z serem tak, żeby uzyskać gładką masę. Dzielimy ją na trzy części.
1. Do pierwszej dodajemy masę truflową i doprawiamy.
2. Drugą mieszamy z wasabi. Białko wyścielamy kawałeczkiem łososia i w to wkładamy przygotowaną pastę.
3. Do trzeciej dodajemy sok z limonki, sól z mango i oliwę z avocado i pomarańczy /pięknie pachnie!!/
Białka napełniamy masami, dekorujemy i ładnie układamy na talerzu.
Ciekawe propozycje na jaja faszerowane. Nr 3 zaciekawiła mnie bardzo!
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/