poniedziałek, 11 kwietnia 2011

Brokułowa, a da się nią najeść

To może taki zdrowy początek tygodnia.... Brokuły święcą swą chwałę, wynoszone przez naukowców na piedestały. Że takie zielone i mają składnki zapewniające działania antyrakowe. I bardzo dobrze, bo można je zmieszać z jajami. I majonezem. Wtedy będzie zdrowo i smacznie. A alarm jajkowy już odwołany. Można je jeść. Też na zdrowie )












"Sałatka brokułowa"

- 2 brokuły
- 4 jaja ugotowane na twardo
- pęczek koperku
- majonez

Brokuły gotujemy w osolonej wodzie ok. 13 min. Nie rozgotowujemy! Jaja gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i z majonezem, delikatnie można dopieprzyć do smaku, najlepiej białym pieprzem, bo łagodniejszy. Stawiamy na stole.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz