czwartek, 5 września 2013

Jajko sadzone na śmietanie

Stary, kresowy przepis... może pojęcie kalorii jeszcze wtedy nie istniało, a jadło się i z potrzeby i dla przyjemności?
Mój najmłodszy zaczyna dzisiaj rok szkolny, więc należy mu się solidne śniadanie.















"Jajko sadzone na śmietanie"

- łyżka masła
- pół łyżki mąki
- kwaśna śmietana 2 łyżki
- sól, pieprz
- 1-2 jajka

Rozgrzewamy masło na patelni, posypujemy mąką i krótko przesmażamy. Rozprowadzamy kwaśną śmietaną, dosmaczamy. Wbijamy delikatnie jajko /jajka/, solimy delikatnie i czekamy, aż się zetnie.

3 komentarze:

  1. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń