piątek, 23 sierpnia 2013

Roladki z bakłażana z mozzarellą

To całkiem proste, niewymagające wielkiej pracy danie. Trochę nudne, jak trzeba posmażyć plastry bakłażanów. Ale potem idzie bardzo szybko...Kociątko oczywiście musiało sprawdzić, jak wyszło:).















"Roladki z bakłażana z mozzarellą"

- 2 średniej wielkości bakłażany
- opakowanie mozzarelli
- słoiczek pesto, zielonego
- olej do smażenia
-ew.parmezan do posypania

Bakłażany myjemy, obcinamy końce, kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Posypujemy je solą na 15 min, osączamy z soku. Smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu, uwaga, sporo oleju na to się zużywa.
Smarujemy pesto, posypujemy mozzarellą pokrojoną w kostkę, rolujemy i układamy w naczyniu do zapiekania.
Pieczemy ok.10 min na 190stC.

1 komentarz:

  1. Kolejne danie z psianką u Ciebie. Może jednak dołączysz do mojej akcji psiankowatej ;)

    OdpowiedzUsuń