niedziela, 25 sierpnia 2013

Ciasto z wiśniami z konfitury

Mogą to też być czereśnie. A tak naprawdę to i bez owoców się obejdzie, po prostu fajniej z nimi wygląda. Ale jest też potwornie słodkie... pytanie, co kto lubi!
Przynajmniej łatwo się robi!
















"Ciasto z wiśniami z konfitury"

- kostka masła
- 200g cukru
- 4 jaja
- 180g mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- zapach migdałowy
- 505 zmielonych migdałów
- 250g wiśni osączonych z konfitury
- 100 ml mleka

Nagrzewamy piekarnik do 160stC i smarujemy blachę masłem.

Ucieramy masło z cukrem, dodajemy jaja, mąkę, proszek, migdały, wiśnie, zapach i mleko.

Przelewamy ciasto do formy i pieczemy ok.60-70 min. Świetnie smakuje z bitą śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz