środa, 14 sierpnia 2013

Naleśniki z kaszy gryczanej

Taka zdrowsza wersja naleśników, chociaż dzieci niechętnie spoglądają na tę rewelację. Ale my, "duzi ludzie" rozumiemy, że zdrowe może być też i smaczne. Ha, ha.
















"Naleśniki z kaszy gryczanej"

- 400g mąki gryczanej
- 3/4 szklanki mleka
- 3 jaja
- pół łyżeczki soli
- 3 łyżki oleju

Do przybrania to, co się lubi. Tutaj usmażone jajko, szynka, pomidor, pieczarki, żółty ser do posypania.


Miksujemy wszystkie składniki razem, powinna wyjść konsystencja lejącej się, gęstej śmietany. Zawsze można dodać wody, jeśli za gęste, albo podsypać mąki, jeśli za rzadkie.
Smażyć na dużej patelni rozlewając cienkie warstwy.

1 komentarz:

  1. Apetyczny naleśnik :)
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń