niedziela, 15 maja 2011
Polędwiczki w papryce
Chciałam wreszcie przygotować coś smacznego... ale się nie napracować. Odnalazlam przepis od Kurta Schellera... Co prawda on w nim używa polędwiczek cielęcych, a ja wieprzowych a zamiast papryki każe wziąć por, seler, cukinię, marchew i cebulę, :)) ... ale ja wzięłam swoje zamienniki i wszyscy zjedli, aż im się uszy trzęsły...
"Polędwiczki w papryce"
-dwie polędwiczki wieprzowe / lub cielęce/
- duża cebula
- 3 kolorowe papryki
- szkalnka białego wytrawnego wina
- śmietanka kremowa
- cytryna
- kurkuma
- sól, pieprz
Mięso wyfiletować, pokroić na plastry lub podwójne kotleciki.
Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w dowolne kawałki.
Podgrzać w garnku olej, wrzucić cebulę, zeszklić ją, dorzucić paprykę. Smażyć chwilę, podlać winem, odparować co nieco, wcisnąć sok z cytryny, dolać kremówkę. Pod koniec wrzucić plastry polędwicy. Dosłownie na chwilę, żeby straciły kolor. Pychotka!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz