niedziela, 4 stycznia 2015

Muffinki jogurtowo-miodowe

Muffinki jogurtowo-miodowe
Ale się leniłam po świętach... wreszcie dopadły mnie "wyrzutki sumienia", jak mawiał mój syn, zanim nie przerósł mnie o dwie głowy. Muffinki jogurtowo-miodowe nie są za słodkie i świetnie pasują do popołudniowej herbaty i uprzejmych plotek.
















"Muffinki jogurtowo- miodowe"

- 130g mąki z pełnego przemiału
- 150g białej mąki
- 1 1/2 łyżeczki sody
- 1 jajo
- 5 dag miękkiego masła
- 4 łyżki płynnego miodu
- sok z 1 cytryny
- 250g jogurtu naturalnego
- szczypta gałki muszkatołowej

Mieszamy suche składniki razem, dodajemy pozostałe i znowu mieszamy /malakser?/ do uzyskania gładkiej masy. Nakładamy ją do papierowych foremek do muffinek i pieczemy w nagrzanym do 190st C piekarniku 20-25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz