sobota, 10 stycznia 2015

Grzanki z avocado i pieczonymi pomidorkami

Grzanki z avocado i pomidorkami
Zadziwiająco sycące. Pomidorki-rewelacja!... ledwo się powstrzymałam, żeby nie zjeść wszystkich, zanim trafiły na grzanki...


















"Grzanki z avocado i pieczonymi pomidorkami"

- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- yeczka brązowego cukru
- łyżeczka octu winnego
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- masło do smarowania grzanek
- 1 duże, dojrzałe avocado /2 małe/
- sok z 1 limonki

Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową, pomidory przepoławiamy na pół i układamy na blasze.
W kubku mieszamy oliwę, cukier, ocet i paprykę. Starannie polewamy pomidorki i ieczemy je przez niecałą godzinę na 150st C.
Avocado obieramy ze skóry, pozbawiamy pestki i rozgniatamy w misce widelcem. Solimy, pieprzymy do smaku i mieszamy z sokiem z limonki.
Grzankujemy ulubiony chleb, smarujemy masłem i pastą z avocado. Na wierzchu układamy upieczone pomidorki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz