środa, 14 grudnia 2011

Ciastka serowe z jabłkową nutą

Ależ one są dobre! Nie dość, że ser podbija smak ciasta, to jeszcze schowane w nich jabłko dodaje soczystości i smaku. Niestety, niestety! Jak się je zacznie jeść, to trudno zakończyć!














"Ciastka serowe z jabłkową nutą"

- 200g mąki
-250g białego sera
-250g masła
- kilka jabłek
- cukier puder do posypania

Wyrabiamy razem składniki na ciasto, najlepiej robotem. Wkładamy je na godzinkę do lodówki.
Wyjmujemy, wałkujemy, wycinamy szklanką krążki.
Jabłka obieramy, wyrzucamy pestki, kroimy na ósemki. każdy kawałek układamy na kółkach ciasta, zlepiamy razem jak na pierogi.
Pieczemy ok. 10-12 min przy 180stC. Posypujemy cukrem puderem po przestudzeniu.

2 komentarze:

  1. ciekawa jestem jak smakują:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjnie :) Moja przyjaciółka twierdzi, że to najbardziej udany wypiek!

    OdpowiedzUsuń