Upiekłam rano dwie wersje tego samego ciasta; dla bezglutenowej córki i dla glutenowych gości. Obie wersje były bardzo smaczne, choć bez glutenu nieco lżejsza? Naprawdę szybkie, łatwe i dobre!
"Proste ciasto na popołudnie"
- kostka masła
- 220g cukru muscovado
- 220g mąki
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka imbiru w proszku /lub startego/
- 1 łyżeczka cynamonu
- 4 jaja
- 100 ml mleka
Wrzucamy wszystkie składniki do malaksera, miksujemy, przelewamy do natłuszczonej blachy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170stC i pieczemy 50-55 min.
Po przestudzeniu smarujemy lukrem i dekorujemy.
SUPER ciasto. Samo patrzenie się kusi.
OdpowiedzUsuńSuper ciacho do kawy!
OdpowiedzUsuń