czwartek, 23 marca 2017

Grzyby w mleku kokosowym

Grzyby w mleku kokosowym
Prawdziwa pychotka... smakuje nieco egzotycznie, ale to przecież nasze swojskie grzyby, do tego hodowlane.


















"Grzyby w mleku kokosowym"

- 2 ząbki czosnku
- 200g grzybów /pieczarki + chesnut np/
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 120g fasolki strączkowej
- 1 bakłażan pokrojonyw kostkę
- 1 ostra chili
- puszka mleka kokosowego
- kawałek tarwy cytrynowej i galangi /można się obejść/

Wszystkie przyprawy drobno kroimy i mieszamy.

Na oliwie podsmażamy posiekane na kawałki grzyby, bakłażan i fasolkę. Po 3 minutach dodajemy przyprawy. lekko solimy do smaku. Zalewamy mlekiem kokosowym i dusimy parę minut.

Podawać z ryżem. Posypać płatkami parmezanu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz