wtorek, 21 marca 2017

Czerwona zupa z ciecierzycą

Zupa z ciecierzycy
Coś mi się w stronę wegeterianizmu skręca... Głównie dlatego,,, że ciężko patrzeć jak wielkie ubojnie traktują zwierzęta nie dając im szans ani na godne życie ani na godną śmierć. To pachnie bardziej robieniem mamony niż zapewnianiem ludziom pożywienia. Dlatego ta zupa. Ciecierzyca pełna białka i żelaza, a do tego pyszna!!













"Czerwona zupa z ciecierzycą"


-2 cukinie pokrojone w kostkę
- 2 posiekane ząbki czosnku
- puszaka pomidorów w zalewie
- puszka ciecierzycy
- 1l rosołu warzywnego
- liść bobkowy


Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cukinię, dodajemy czosnek. Po chwili zalewamy rosołem. Gotujemy, dodajemy pomidory i ciecierzyce oraz liść laurowy. Dosmaczamy pieprzem. Wyjmujemy liść.
Na wydaniu można posypać parmezanem w kawałkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz