czwartek, 29 maja 2014

Szparagowe guacamole

Okazało się rewelacyjne z kukurydzianymi chipsami. No cóż, nic tak nie pomaga zdrowym potrawom jak odrobina czegoś mniej zdrowego... :)

















"Szparagowe guacamole"

- 500g szparagów, zielonych
- mała cebula
- ząbek czosnku
- małe czerwone chilli
- świeża kolendra
- sok z limonki

Szparagi kroimy na części, usuwamy stwardniałe części. Najlepiej uparować je na sitku nad gotującą wodą przez ok. 4 min.
Cebulkę, czosnek i chilli siekamy, tak jak kolendrę i wszystko mieszamy w miseczce zalewając sokiem z limonki.
Szparagi miksujemy, ale krótko, nie na miazgę. /Mnie się nie udało ;)/. Dodajemy przygotowaną mieszankę, solimy do smaku.
Jest pyszne.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam tradycyjne guacamole, ciekawe, czy takie szparagowe także by mnie urzekło.

    OdpowiedzUsuń