niedziela, 4 maja 2014

Pieczarki faszerowane krewetkami

Coś lżejszego na ciepłe dni... Duża przystawka lub małe danie. Wedla fantazji!


















"Pieczarki faszerowane krewetkami"

-4-6 dużych pieczarek
- sok z cytryny
- 100g masła
- zielona pietruszka
- kilka zielonych oliwek
- 150g krewetek gotowychdo spożycia

Pieczarki płuczemy, zdejmujemy skórę, wykręcamy nóżki. Łebki nacieramy sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniały. Pozostałe części siekamy, oliwki, zieloną pietruszkę, krewetki, masło, krótko miksujemy. Solimy i pieprzymy do smaku.

Rozgrzewamy piekarnik. Łebki pieczarek delikatnie solimy, nakładamy na nie masę i układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy przy 190 st C ok. 15-20 min.

1 komentarz: