środa, 28 maja 2014

Bezglutenowe ciasto malinowo-kokosowe

Proste i pyszne. Co mogę powiedzieć. Moje pierwsze podejście było niewypałem, bo nie doczytałam, że ryż trzeba zmielić... ale górka była smaczna! ;)
















"Bezglutenowe ciasto malinowo-kokosowe"

- 100g miękkiego masła
- 150g malin
- 100+70+50g cukru
- 3 jaja
- 100g zmielonego ryżu
- 100g wiórków kokosowych

Ucieramy masło ze 100g cukru, dodajemy żółtka jajek i mąkę ryżową oraz wiórki kokosowe.
Przelewamy masę na wysmarowaną formę / 20cm średnicy/.
Maliny krótko przesmażamy z 50g cukru, lekko chłodzimy i wylewamy na ciasto.
Ubijamy białka z pozostałym cukrem, wykładamy na wierzch i wszystko zapiekamy w nagrzanym do 180stC piekarniku przez 25-30 min.

1 komentarz: