poniedziałek, 12 marca 2012

Murzynek z przecierem jabłkowym

Natalia miała urodziny. I 10-lecie swojej pracy zawodowej. Natalia projektuje śliczne ubrania. A zwłaszcza sukienki. I biżuterię. Pojechałyśmy do niej na herbatkę. Ja byłam odpowiedzialna za ciasto. Padło na murzynka. Z przecierem jabłkowym.














"Murzynek z przecierem jabłkowym"

- 200g mąki
- pół szklanki kakao
- niepełna łyżeczka sody oczyszczonej
- 12dag masła
- 15dag cukru
- zapach
- 2 jaja
- szklanka przecieru jabłkowego
- orzechy włoskie do posypania

W mikserze utrzeć masło z cukrem i zapachem. Dodać jaja i pozostałe składniki. Na końcu przecier jabłkowy. Przelać masę do natłuszczonej blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stC.

3 komentarze:

  1. Troszkę jak mokry piernik;)

    OdpowiedzUsuń
  2. podoba mi się taki murzynek:) jabłkowej wersji nigdy nie robiłam:)

    OdpowiedzUsuń