niedziela, 2 listopada 2014

Pomidory faszerowane tuńczykiem z avocado

Pomidory faszerowane tuńczykiem z avocado
Mała przystawka lub z pieczywem na kolację. Delikatne, ale sycące, pewnie dzięki tuńczykowi, choć avocado też pewnie swoje robi...



















"Pomidory faszerowne tuńczykiem  z avocado"

- 4 pomidory
- 1 dojrzałe! avocado
- puszka tuńczyka
- łyżka majonezu
- sól, pieprz
- sok z połowy limonki

Pomidory myjemy, odcinamy czubki, wydrążamy środki.
Avocado obieramy ze skórki, wyrzucamy pestkę i skrapiamy sokiem z limonki. Rozgniatamy widelcem, dodajemy tuńczyka z puszki /z wody/ i majonez. Mieszamy razem, doprawiamy do smaku i nakładamy do środka pomidorów. Można udekorować zieloną pietruszką lub innymi świeżymi ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz