wtorek, 11 czerwca 2013

Łosoś w suszonych pomidorach z zalewy

 Na promocji leżał łosoś. Kocham łososia, ale na ile sposobów można go przygotowywać? Jeszcze tak, żeby smakował wybrednemu nastolatkowi? Upiekłam z tymiankiem i suszonymi pomidorami. Pachniało bosko!















"Łosoś w suszonych pomidorach w zalewie"

- 4 porcje świeżego łososia
- 6-8 suszonych pomidorków z zalewy
- 3 ząbki czosnku
- tymianek lub świeży rozmaryn
- sól, pieprz


naczynie do zapiekania natłuszczamy najlepiej oliwą z zalewy lub olejem. Układamy w nim porcje łososia.
Czosnek kroimy w cienkie plasterki i posypujemy nim rybę, między dzwonkami układamy pomidory w całości. Dekorujemy tymiankiem lub rozmarynem, solimy, pieprzymy.

Pieczemy ok. 10 min w dobrze nagrzanym piekarniku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz