niedziela, 15 czerwca 2014

Ciasto z wiśniami Svitlany

Czy jest wspanialsze miejsce na spróbowanie świeżego ciasta niż ogrodowy stolik skąpany w ciepłym słońcu? Do tego pyszna kawa z mlekiem skondensowanym. To była nasza nagroda za kawał dobrze zrobionej roboty :).















"Ciasto z wiśniami Svitlany"

-200g masła
- 200g cukru
- 4 jaja
- zapach migdałowy
- 180g mąki
- 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50g płatków migdałowych
- 300g wiśni przesmażonych krótko z 2 łyżkami cukru
- 100 ml mleka

Rozgrzewamy piekarnik do 160stC.
Masło ucieramy z cukrem, dodając jaja. Delikatnie dodać migdały, zapach migdałowy, mąkę, proszek, mleko i na końcu wiśnie.
Przelać do wysmarowanej masłem formy i piec przez 60-70 minut.
Posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz