wtorek, 25 marca 2014

Chleb z kaszą manną

Bardzo, bardzo smaczny... miękki, pachnący. Zniknął w oka mgnieniu!


















"Chleb z kaszą manną"

- 350g mąki
- 150g kaszy manny
- 350ml ciepłej wody
- dwie łyżeczki suchych drożdży /3-4dag świeżych/
- 2 łyżeczki soli
- łyżeczka cukru


Zarobić wszystkie składniki razem starając się wtłoczyć jak najwięcej powietrza. Odstawić przykryte ściereczką na ok. godzinę.
Uformować bochenek, przełożyć na natłuszczoną blachę. Odczekać jeszcze chwilę i piec przez ok. pół godziny na 200stC.

3 komentarze:

  1. Z kaszą manną musiał smakować wyjątkowo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznaję, że mnie bardzo zaskoczył... na pewno go "powtórzę" ;)

      Usuń