wtorek, 2 października 2012

"Ciasto francuskie z orzeszkami pinii i parmezanem"

Samochód dalej u mechanika... więc dalszy przegląd zapasów kuchennych. Znalazła się garść orzeszków piniowych od ciasta z kardamonem. I podeschnięty kawałek parmezanu;). A także niezbędnik każdej gospodyni: zamrożone płaty ciasta francuskiego. No i przekąska gotowa!















"Ślimaczki z orzeszkami pinii i parmezanem"

- płat lekko odmrożonego ciasta francuskiego - musi dać się rolować
- żółtko jaja
- pół szklanki orzeszków pinii
- pół szklanki startego świeżo parmezanu

Ciasto smarujemy żółtkiem jaja. Posypujemy orzeszkami i parmezanem. Rolujemy z dwóch stron do środka, a następnie tniemy w niezbyt grube plasterki. Układamy na wyłożonej papierem blasze i pieczemy przez ok. 15 min przy 180-190 st C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz