mix sałat
2 czerwone cebule
3 pomidory
ser feta
pestki dyni lub słonecznika
1/4 szklanki octu balsamicznego
cukier trzcinowy
sól, pieprz
oliwa
Czas przygotowania: 20 min
Umyj i osusz sałatę. Cebulę pokrój w długie wiórki. Podsmaż na łyżeczce oliwy. Nie dopuść, by cebula zeszkliła się. Dodaj łyżeczkę cukru trzcinowego. Zalej octem balsamicznym. Odparuj ocet i odstaw do ostygnięcia. Pokrój pomidory oraz ser feta. Na pustej pateni upraż 2-3 łyżki pestek dyniowych bądź słonecznikowych. Na sałatę wyrzuć pomidowy, ser feta oraz cebulę. Posyp pestkami. Dopraw solą i pieprzem tak jak lubisz. Na koniec skrop obficie oliwą. Najlepiej smakuje po około 2 godzinach od zrobienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz