Może i tytuł brzmi dziwnie, ale zupa zniknęła w błyskawicznym tempie i nasłuchałam się na jej temat wielu pochwał od własnych dzieci. A dzieci - wiadomo. Klient trudny i wymagający...
"Zupa ze szpinaku z tofu"
- 300g liści świeżego szpinaku
- 1l wywaru warzywnego - w najgorszym wypadku z kostki ;)
- 100g tofu pokrojonego w kostkę
- kilka gałązek szczypiorku
- kilka kropel sosu rybnego
- ew. kilka ugotowanych krewetek do dekoracji
Zagotowujemy rosół, wrzucamy tofu, dalej gotujemy 4-5 min. Wrzucamy nieco rozdrobnione liście szpinaku i gotujemy 2 min. Dosmaczamy sosem rybnym i ewentualnie dodajemy krewetki.
Nalewamy zupę do miseczek, dekorujemy liśćmi szczypiorku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz