wtorek, 13 sierpnia 2013

Szybkie muffiny na śniadanie

Naprawdę szybkie i nieskomplikowane. Urosły jak głupie ;) Ale ja zamiast spulchniaczy użyłam mąki samorosnącej... tak naprawdę, to to samo tylko mniej kłopotu z szykowaniem. Mógłby ktoś w Polsce też zacząć ją sprzedawać!















"Szybkie muffiny na śniadanie"

- 300g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 małe jaja
- 150g startego sera
- pół łyżeczki soli
- 150g jogurtu naturalnego pełnotłustego
- 150ml mleka
- 5 łyżek oliwy

Wrzucić wszystkie składniki do malaksera i wymieszać. Można też łyżką w dużej misce.
Nagrzać piekarnik do 190stC. Ciasto nałożyć do odpowiednich foremek lub specjalnej blachy z wgłębieniami. Piec dobre 20-25 min, aż będą złociste.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz