Upały upałami, a grillować zawsze miło. Ania z Tadkiem zapowiedzieli jednodniową wizytę, więc miałam czas wszystko ładnie pomarynować. I muszę przyznać, że marynata jabłkowa świetnie się sprawdziła.
"Marynata jabłkowa na grilla"
- 5 łyżek oliwy
- łyżka miodu
- łyżeczka cynamonu
- jabłko umyte i pokrojone w cienkie plastry
- sól
-pieprz
-I oczywiście kilka plastrów wieprzowiny
Wszystkie składniki marynaty mieszamy, wkładamy kawałki mięsa starając się je przekładać plastrami jabłka. /Moje dziecię pomagało mi w przygotowaniach i pociachało jabłko w kostkę, więc na zdjęciu marynata wygląda trochę inaczej ;)/.
Wstawiamy wszystko do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.
Mięso wychodzi kruche i pachnące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz