czwartek, 8 sierpnia 2013

Marynata jabłkowa na grilla

Upały upałami, a grillować zawsze miło. Ania z Tadkiem zapowiedzieli jednodniową wizytę, więc miałam czas wszystko ładnie pomarynować. I muszę przyznać, że marynata jabłkowa świetnie się sprawdziła.















"Marynata jabłkowa na grilla"

- 5 łyżek oliwy
- łyżka miodu
- łyżeczka cynamonu
 - jabłko umyte i pokrojone w cienkie plastry
- sól
-pieprz

-I oczywiście kilka plastrów wieprzowiny


Wszystkie składniki marynaty mieszamy, wkładamy kawałki mięsa starając się je przekładać plastrami jabłka. /Moje dziecię pomagało mi w przygotowaniach i pociachało jabłko w kostkę, więc na zdjęciu marynata wygląda trochę inaczej ;)/.
Wstawiamy wszystko do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.
Mięso wychodzi kruche i pachnące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz