poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Nalewka jeżynowa angielska

Jak się siedzi chwilę w Anglii to nalewkę wypada zrobić angielską, prawda? Znacznie łatwiej się ją przygotowuje smakując wcześniejsze smaki:)
















"Nalewka jeżynowa angielska"

- 5 szklanek jeżyn
- 2 goździki
- skórka z dwóch limonek
- półszklanki cukru
- 1l czystej wódki

Jeżyny rozgnieść, przełożyć do słoja lub gąsiorka. Dodać skórki z limonek i goździki, zalać wódką, odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące.
Przecedzić, połączyć z syropem przygotowanym z cukru i pół szklanki wody.
Przelać do butelek i znowu odczekać chociaż miesiąc.

Międzi nami... mój poprzedni przepis był prostszy.

http://zapachrozmarynu.blogspot.co.uk/2011/08/nalewka-z-jezyn.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz