niedziela, 23 czerwca 2013

Dip z wędzonej ryby

Ciężko znaleźć coś lekkiego do jedzenia i nieobciążającego organizm w czasie upałów...   Moje gotowanie stało się praktycznie bezglutenowe. Trudno stawiać na stole pszeniczne pychotki i patrzeć jak ulubiona córka /bo jedyna;)/ może na nie tylko popatrzeć. Ale można ominąć te wszystkie pułapki proponując tak niezdrowe rzeczy, jak chipsy kukurydziane z różnymi dipami :) A to jakoś zawsze się zmieści w brzuszku :)
















'Dip z wędzonej ryby"

- 250g twarożku
- 200g wędzonej ryby/pstrąg lub łosoś/
- sok z połówki cytryny
- łyżka kwaśnej śmietany
- kilka gałązek posiekanego koperku - ja oczywiście użyłam kolendry

Miksujemy wszystko, solimy, pieprzymy. Dekorujemy w miseczce zieleniną, chłodzimy chwilę w lodówce.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Świetnie "wchodzi"z chipsami kukurydzianymi... ale zdrowiej z gałązkami selera ;)

      Usuń