Ciężko znaleźć coś lekkiego do jedzenia i nieobciążającego organizm w czasie upałów... Moje gotowanie stało się praktycznie bezglutenowe. Trudno stawiać na stole pszeniczne pychotki i patrzeć jak ulubiona córka /bo jedyna;)/ może na nie tylko popatrzeć. Ale można ominąć te wszystkie pułapki proponując tak niezdrowe rzeczy, jak chipsy kukurydziane z różnymi dipami :) A to jakoś zawsze się zmieści w brzuszku :)
'Dip z wędzonej ryby"
- 250g twarożku
- 200g wędzonej ryby/pstrąg lub łosoś/
- sok z połówki cytryny
- łyżka kwaśnej śmietany
- kilka gałązek posiekanego koperku - ja oczywiście użyłam kolendry
Miksujemy wszystko, solimy, pieprzymy. Dekorujemy w miseczce zieleniną, chłodzimy chwilę w lodówce.
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚwietnie "wchodzi"z chipsami kukurydzianymi... ale zdrowiej z gałązkami selera ;)
Usuń