czwartek, 25 lipca 2013

Bułeczki z cebulką i parmezanem

Najmłodsze dziecię już na lotnisku w drodze na wakacje, więc czas zacząć moje własne. Może od przygotowania smakołyków, na które mam zawsze ochotę, ale które tak nie smakują dorastającemu nastolatkowi, że tracę ochotę, żeby je dla nas wspólnie przygotowywać.















"Bułeczki z cebulką i parmezanem"

- 300g białej mąki
- drobno posiekana, przesmażona na oleju cebulka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 120  startego parmezanu
- 250 ml kremówki

Ubijamy śmietanę na sztywno, na wolnych obrotach dodajemy pozostałe składniki.
Wyjmujemy ciasto na wysypaną mąką powierzchnię, zagniatamy i formujemy wałek. Tniemy na porcje.
Plastry ciasta układamy na wysypanej blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180stC piekarnika na ok. 20 min, lepiej sprawdzać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz