Mielone kotletyz zielonym groszkiem |
Aha, te zielone kropy na bokach talerza to zielony groszek zmiksowany z niewielką ilością rosołu.
"Mielone kotlety z zielonym groszkiem"
- pół kilo mielonego z indyka /ew. wieprzowiny/
- mała cebula posiekana
- ząbek czosnku posiekany
- 1 jajo
- 50g ugotowanego zielonego gorszku ew. z puszki
- sól, pieprz
Mięso wkładamy do miski, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek, jajo. Wsypujemy płaską łyżeczkę soli i pieprzu do smaku. Dobrze mieszamy, wsypujemy groszek, mieszamy ponownie i wilgotnymi dłońmi formujemy dość płaskie kotlety.
Kładziemy je na patelni z rozgrzanym olejem i obsmażamy z dwóch stron przez kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz