piątek, 31 października 2014

Bułeczki ziemniaczane z koperkiem

Bułeczki ziemniaczane z koperkiem
Przynajmniej takie powinny być, ale mój nastolatek by się przy tym zapluł... więc pominęłam koperek w domowym wydaniu. I tak były smaczne i właściwie już zniknęły.


















"Bułeczki ziemniaczane z koperkiem"

- 220g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 duży ziemniak ugotowany, ugnieciony
- 3-4 łyżki mleka
- 5 dag miękkiego masła
- pęczek koperku

Mieszamy mąkę z ziemniakiem, masłem, mlekiem i proszkiem. Na końcu dodajemy posiekany koperek.
Przekładamy ciasto na gładką powierzchnię, rolujemy wałek i tniemy go na równe porcje. Z każdej z nich formujemy bułeczkę i układamy je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220stC ok. 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz