Tarta Amandine z jabłkiem |
A poza tym okazało się, że nalewka kardamonowa świetnie pasuje jako dodatek i prawda jest taka, że nic z niej nie zostało. Kardamon mam w szafce, więc jak zdobędę spirytus, to wezmę się do pracy:
http://zapachrozmarynu.blogspot.co.uk/2013/11/nalewka-kardamonowa-odswiezajaca.html
"Tarta Amandine z jabłkiem"
- porcja kruchego ciasta słodkiego/jak na quiche/
- 4 jabłka
- 3 jaja
- 3 łyżki śmietanki
- opakowanie cukru waniliowego
Wykładamy ciastem formę do tart. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w talarki i układamy na cieście.
Jaja ubijamy ze śmietanką i cukrem waniliowym, wylewamy na owoce. Ew. posypujemy płatkami migdałów.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stC przez ok. 35 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz