Muffinki z jeżynami |
"Muffiny z jeżynami"
- kubek jeżyn
- 300g mąki
- 1 łyżeczka z czubkiem proszku do pieczenia
- 120g cukru
- 2 jaja
- 100g miękkiego masła
- 200ml mleka
- cukier puder do posypania
Nagrzewamy piekarnik.
Wszystkie składniki dobrze zmiksować, oprócz owoców. Rozlać do przygotowanych foremek. Do każdej muffiny wcisnąć 2-3 owoce.
Zapiekamy 20 min przy 180stC.
Lubię takie szybkie, nieskomplikowane i zarazem pyszne przepisy! Niech tylko jeżyny dojrzeją (coś im w tym roku więcej czasu potrzeba...) to chętnie zakręcę takie mufinki u siebie - pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńI nalewkę jeżynową też trzeba zrobić! Smacznego :)
UsuńTrochę makabrycznie jednak brzmi...
OdpowiedzUsuńAle muffiny wspaniałe :)
Ech, kochaliśmy tego kota :)
Usuń