Bezglutenowe ciasto serowe |
"Bezglutenowe ciasto serowe"
- 300g mąki bezglutenowej
- kostka masła 200g
- 4 żółtka+ 4 białka
- kostka twarogu tłustego 250g
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 180g cukru /niepełna szklanka/
Ucieramy masło z cukrem, dodajemy żółtka, twaróg mąkę z proszkiem do pieczenia. Osobno ubijamy białka i wszystko razem mieszamy.
Można dodać rodzynki, jeśli się lubi.
Pieczemy 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 180stC.
Ciasto serowe bardzo lubię, ale jeszcze nigdy go nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńTak łatwe, jak tylko może być :)... Zachęcam. Dzisiaj kupiłam nową kostkę sera :)
UsuńI zapomniałam napisać, że można użyć zwykłej mąki, jak się nie ma kłopotów z glutenem. Pewnie wyjdzie co najmniej tak samo smaczne....
UsuńJakiej mąki bezglutenowej użyć?
OdpowiedzUsuń