Oliwa rozmarynowa |
Ja usmażyłam na niej placki ziemniaczano-serowe i wyszło świetnie!
http://zapachrozmarynu.blogspot.co.uk/2014/08/placki-ziemniaczano-serowe.html
"Oliwa rozmarynowa"
- 3 szklanki oliwy z oliwek
- 5 gałązek rozmarynu
Oliwę podgrzewamy na małym ogniu wraz z 4 gałązkami rozmarynu. Nie zagotowujemy. Studzimy.
Do czystej butelki wkładamy pozostałą gałązkę zielai zalewamy przygotowaną oliwą.
jest mały mankament... najlepiej wszystko zużyć w ciągu 10-14 dni.
Witaj,
OdpowiedzUsuńTwoje przepisy wyglądają smakowicie.
Twój blog może stać się inspiracją dla wielu. Chce ci zaproponować myTaste.pl, która jest wyszukiwarką najlepszych przepisów kulinarnych blogerów oraz stron internetowych z Polski.
Dodaj swój blog http://www.mytaste.pl/dodaj-blog i daj szansę innym, dla których gotowanie jest pasją aby mogli poznać Twoje przepisy. Napisz do mnie jeśli masz pytania.
Pozdrawiam,
Remi
info@mytaste.pl