Malutka mieścina, na oko 1000-letnia i maleńka kafejka, "Coucou", choć to w Anglii. Ale w karcie kilka przekąsek we francuskim stylu. Przepysznych. Ja się zdecydowałam na tę ze zdjęcia....
Aha, ja tylko sobie wyobrażam, że tak to zrobili, jeszcze nie sprawdziłam doświadczalnie ;)
"Buraczki z kozim serem na francuskim cieście"
- 4 opieczone w piekarniku buraczki
- 200g sera koziego w dużej roladzie
- 200g świeżego sera koziego do nadzienia
- sól, pieprz
- plaster ciasta francuskiego
Upieczone buraczki kroimy na wiórki, mieszamy ze świeżym kozim serem i przyprawami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, nakładamy na nie porcje nadzienia podwijamy nieco brzegi. Układamy na wierzchu plastry koziej rolady i zapiekamy 15-20 min do zrumienienia.
Połączenie buraczków i sera - pychota!
rewelacyjny pomysł:)
OdpowiedzUsuń