niedziela, 10 listopada 2013

Zupa kalafiorowa z orzechami

Zupa kalafiorowa z orzechami
Nieco sycąca, wbrew oczekiwaniom. Przynajmniej moim. Może to sprawka orzechów?


















"Zupa kalafiorowa z orzechami"

- średni kalafior
- mały ziemniak
- cebula
- 60g orzechów włoskich + dekoracji
- 1/2l rosołu /kostka :(/
- 1 1/2 szklanki mleka
- przyprawy/pieprz, gałka muszkatołowa/

Kalafior myjemy, dzielimy na części, cebulę, ziemniak w dużą kostkę. Gotujemy 15 min w rosole, zmniejszamy płomień, wlewamy mleko, wsypujemy orzechy. Gotujemy kolejne 5 min. Dosmaczamy pieprzem i ew. solą. Ścieramy nieco gałki.
Miksujemy, podajemy przybraną orzechami.

4 komentarze: