Zupa kalafiorowa z orzechami |
"Zupa kalafiorowa z orzechami"
- średni kalafior
- mały ziemniak
- cebula
- 60g orzechów włoskich + dekoracji
- 1/2l rosołu /kostka :(/
- 1 1/2 szklanki mleka
- przyprawy/pieprz, gałka muszkatołowa/
Kalafior myjemy, dzielimy na części, cebulę, ziemniak w dużą kostkę. Gotujemy 15 min w rosole, zmniejszamy płomień, wlewamy mleko, wsypujemy orzechy. Gotujemy kolejne 5 min. Dosmaczamy pieprzem i ew. solą. Ścieramy nieco gałki.
Miksujemy, podajemy przybraną orzechami.
a jaki ma fajny różowy kolor! :D
OdpowiedzUsuńOrzeszki, orzeszki...:)
UsuńZ orzechami to jeszce nie jadlam.
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie i ma ciekawy kolor:)
OdpowiedzUsuń