środa, 6 listopada 2013

Puszysta marchewka

Puszysta marchewka
Ten przepis dostałam od Kurta Schellera i jest on doskonałym przykładem na to, jak z niewinnej marchewki można zrobić przepyszny i kaloryczny dodatek. Jakby się ją jadło codziennie, to pewnie też by się było puszystym...
















"Puszysta marchewka"

- pół kilo marchewki
- 2 łyżki oliwki
- pół szklanki kremówki
- sól

Marchewkę obieramy, kroimy na większe kawałki, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, dolewamy oliwkę i kremówkę, miksujemy. Dosmaczamy.

4 komentarze:

  1. mój mąż lubi taką marchewkę do obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Puszysta marchewka brzmi pysznie! Na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mniam, takiej nie próbowałam... Pyszna musi być :)

    OdpowiedzUsuń