Zupa z Chorizo |
"Zupa z Chorizo"
- 200 g kiełbasy chorizo
- 1 cebulka
- 1 ząbek czosnku, duży
- 2 gałązki selera
- 1l rosołu z kurczaka
- 400g ugotowanej soczewicy /ew. fasolki/
- małe opakowanie kremówki
- sól, pieprz
- oliwa
- mała puszka przecieru pomidorowego
Podsmażamy w dużym garnku na oliwie kiełbasę pokrojoną w niewielką kostkę. Kiedy tłuszcz się wytopi dodajemy posiekaną cebulę, seler i czosnek. Podsmażać około kwadransa, dodając pod koniec przecier pomidorowy.
Wlać rosół, dorzucić soczewicę. Gotować na małym ogniu ok. pół godziny. Dosmaczyć.
Część zupy odlać, zmiksować, połączyć z pozostałą częścią. Dodać kremówkę choć myślę, że można z tego kroku zrezygnować ;).
mój
OdpowiedzUsuńmąż ja bardzo lubi:)
To pewnie i kuchnię tajską również? :)
Usuń