poniedziałek, 21 października 2013

Ciasto z winogronami

Ciasto z winogronami
Szybciutkie, proste, kalorie bardziej w spodzie niż przybraniu, można sobie zeskrobać... ;) Przybranie, oczywiście...

















"Ciasto z winogronami"

Na spód:

- 250g mąki
- 150g masła
- szczypta soli
- 100g cukru pudru
- 2 łyżki alkoholu /koniak?/

Wszystko razem siekamy nożem lub w malakserze chwilę chłodzimy w lodówce. Wykładamy na niewielką blaszkę, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 20 min w nagrzanym piekarniku.

Masa:

- 250g kwaśnej śmietany
- 250g serka mascarpone / nie miałam, użyłam kostki śmietankowego sera Jana ;)/
- 2 łyżki likieru
- 2 łyżki cukru pudru

-winogrona do dekoracji

Wymieszać wszystkie składniki i wysmarować masą upieczony spód. Przybrać winogronami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz