Nieoczekiwanie smaczne, zwłaszcza z sosem jogurtowym. Cukinia wykazała się własnym zapachem i smakiem, o jaki jej nie podejrzewałam, traktując ją zazwyczaj ząbkami czosnku.
"Cukinia z pomidorkami"
- 3 niewielkie cukinie
- 10 pomidorków koktajlowych
- liście mieszanej sałaty
Na sos:
- małe opakowanie jogurtu greckiego
- łyżka soku z cytryny
- kilka liści szpinaku
- kilka listków mięty
Cukinie kroimy wzdłuż na cienkie plastry, obsmażamy na oliwie po 3 min z każdej strony, doprawiając solą i pieprzem.
Pomidorki myjemy, kroimy na pół.
W salaterce układamy liście sałaty, na nich plastry cukinii i dekorujemy pomidorkami.
Osobno ustawiamy sos, czyli jogurt zmieszany z sokiem cytrynowym, podartymi liśćmi szpinaku i mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz